Deixar de fumar, apuntar-se al gimnàs, menjar sa, dedicar més temps a la família, aprendre o perfeccionar una llengua, preparar unes oposicions…. Aquests són alguns dels propòsits més comuns que tots ens fem quan comença un nou any però, per què no van més enllà del mes de febrer?
En primer lloc, perquè aquestes són activitats que ens suposen un canvi a les nostres rutines i impliquen que destinem un percentatge del nostre temps de lleure a una tasca que sovint no és fàcil i requereix el nostre esforç tant físic com intel·lectual.
En segon lloc, perquè la nostra societat ens ofereix múltiples activitats alternatives de lleure que ens són més atractives i la manca de voluntat fa que ens hi llancem sense pensar-nos-ho dues vegades. Essent conscients de les nostres febleses, podem fer servir els següents consells per combatre-les:
Organització: crear un horari on es parametritzin les estones de lleure i les activitats noves que volem fer.
Complicitat: fer l’activitat escollida amb un amic, un company de feina o la parella.
Superació: posar-nos objectius per complir que siguin assequibles i dedicar els nostres esforços a assolir-los.
Recompensa: donar-nos petits premis després de la consecució dels nostres objectius.
És evident que aprendre coses noves incideix directament en la nostra formació ja que incrementem coneixements però també és igual d’important per a créixer com a persona l’organització, la constància i la capacitat de superació.
Per tots aquests motius, és important posar objectius a la nostra vida i anar-los assolint. Això augmentarà la nostra autoestima i felicitat.
Comentaris recents