Després d’un llarg curs amb classes, esports, dansa i altres activitats extraescolars arriba l’esperat estiu i les ganes de passar-ho bé amb la família i els amics. Els dies es fan més llargs i el temps lliure dels nens i adolescents s’incrementa. És moment de gaudir d’uns dies de relax, baixar el ritme i carregar les piles per poder afrontar un nou curs ple de reptes.

Tot i això, les vacances són un moment ideal per no perdre el contacte amb l’anglès (o la llengua estrangera que s’estigui aprenent) i seguir-lo practicant de manera més lúdica i divertida. D’aquesta manera, es consolidaran els continguts treballats al llarg del curs permetent que s’iniciï el següent amb bon peu.

 

 

A continuació us proposem una sèrie d’idees per submergir els vostres fills i filles durant l’estiu.

🌀 Veure pel·lícules o sèries en anglès amb subtítols (si calen) en la mateixa llengua. Ajudarà els estudiants a millorar la seva comprensió auditiva i a entendre expressions més col·loquials que les que se solen fer servir a les classes.

🌀 Llegir llibres i contes en anglès. Si el nen o nena ja llegeix de manera autònoma es poden trobar llibres adaptats als seus nivells i interessos. En el cas que el nen encara no llegeixi o no ho faci prou bé, recomanem que l’adult li llegeixi el conte i li faci preguntes bàsiques sobre l’argument.

🌀 Jugar a jocs i videojocs en anglès. Podem adaptar quasi tots els jocs que juguem amb els nostres fills a la llengua anglesa i així jugar a “I spy with my little eye” enlloc del “Veig, veig” o a “ Tic, Tac, Boum” com a alternativa “La Bomba”. Si tenim fills una mica més grans que ja fan servir tauletes o videoconsoles, poden canviar la llengua vehicular del joc que hagin triat a l’anglès.

🌀 English conversation. Si els pares o germans tenen uns mínims coneixements d’anglès és molt útil dedicar una estoneta a “representar” una escena de les vacances en anglès. Per què no proveu de preprarar un pastís només parlant en anglès o anar al supermercat com si fóssiu estrangers?

Sigui quina sigui l’opció que trieu per mantenir viu l’anglès durant les vacances, no us oblideu que cal ser constants. Val més 15 minuts al dia que dues hores seguides durant el cap de setmana!